Golgota Basarabiei [2010 / DVDRip]
Оригинальное название: Golgota Basarabiei
Название: Golgota Basarabiei
Год выхода: 2010
Страна: Republica Moldova,Moldova Film
Режиссер: Ion Chistruga, Alina Ciutac



Продолжительность: 62 min
Язык: Română
Перевод: Оригинал (без перевода)



О фильме:


„GOLGOTA BASARABIEI” – film documentar despre dosarele comunismului


„Istoria, spunea scriitorul și publicistul francez Raimond Queneau, este știința nenorocirii oamenilor”. Secolul XX o confirma cu prisosonță. Acum, după atîțea ani, ne-ntrebăm cum de-au supraviețuit străbuneii, buneii și parinții noștri, ba mai mult, cum de n-au rătăcit în negura deznădejdii icoana pură a speranței?... Și ne dăm seama, că în pofida tuturor cataclismelor fizice și morale ce s-au abătut pe această palmă de pămînt, n-am fost dărîmați definitiv, c-avem și am avut de spus și noi un cuvînt în zbuciumata istorie a lumii.
Filmul „Golgota Basarabiei” scoate la iveală doar un început al șirului de dezvăluiri ce au loc în urma desecretizării arhivelor KGB-ului. Rămîi uluit de numărul imens de dosare și ai impresia ca o bună parte a țării sovietice s-a aflat sub stricta supraveghere a cekiștilor de la Moscova. Te ia groaza vazînd șirul nesfîrșit de condamnări, în spatele carora se află destinele unor oameni injoșiți și omorîți fără de vină pentru simplul fapt ca nu erau pe placul acestui regim sîngeros – regimul comunist.
Pelicula abundă cu cadre documentare înfioratoare, în care oamenii erau impuși să-și sape singuri propria groapă, dupa care erau împușcați cu sînge rece și îmbrînciți fără milă în ea, cadre în care se produc execuții publice de spînzurare a oamenilor neloiali regimului comunist, spectatorii acestor execuții fiind impuși să aplaude cu zîmbetul înghețat pe buze „curățirea” de dușmani a societății socialiste, cadre cu efectuarea deportărilor în Siberia în trenuri de marfă, fără hrană și apă, a zeci de mii de oameni intelectuali și țărani gospodari ai acestui pământ oropsit.
„Cine nu are memoria istoriei, riscă sa o repete”, spunea filozoful și scriitorul american George Santayana. Fiind realizat în memoria tuturor victimelor știute și neștiute ale regimului totalitar comunist din Moldova și din fosta Uniune Sovietică, filmul „Golgota Basarabiei” scoate la iveală cele mai oribile crime savîrșite de către regimul totalitar comunist: teroarea politică, represiunile și deportările în masă, foametea organizată, colectivizarea forțată a gospodariilor țărănești, devastarea și profanarea bisericilor și mănăstirilor, distrugerea culturii și a patrimoniului național, acțiunile de alterare a conștiinței naționale, impunerea unei limbi artificiale și a unei identități contrafacute ideologic etc.

Produs de Studioul „Moldova-Film”, la realizarea filmului „Golgota Basarabiei” și-au dat concursul colaboratori ai Serviciul de Informație și Securitate a Republicii Moldova, ai Ministerului Afacerilor Interne, ai Arhivei Naționale a Republicii Moldova, ai Muzeului Național de Arheologie și Istorie a Moldovei, ai Companiei „Teleradio-Moldova” ș.a.


Качество: DVDRip
Видео: XviD, 720x480, 25.000 fps, ~2 686 Kbit/s, .311 bit/pixel
Звук: AC3, 48.0 KHz, 2 channels, ~192 kbit/s























golgota-besarabieii.torrent
  • Файл: golgota-besarabieii.torrent
  • [Смотреть список файлов]
golgota-besarabieii.torrent
Размер: 0 b

Скачать торрент "Golgota Basarabiei [2010 / DVDRip]" бесплатно

Golgota Basarabiei [2010 / DVDRip]

Комментарии (11)

Beju
Beju
21 ноября 2010 19:17
Согласны? 0 0
da.....ceva neplacut.... wink
Costel
Costel
21 ноября 2010 19:31
Согласны? 0 0
vad ca sint si protestanti !!!!

Mari *urve !!!!!!!


[img]http://img40.imageshack.us/img40/2696/image10310620.jpg[/img]
igor77
igor77
22 ноября 2010 10:45
Согласны? 0 0
demult cuătam acest documentar, mulţumesc autorului :wassat:
costesti
costesti
22 ноября 2010 20:27
Согласны? 0 0
chiar vroiam asa ceva sa vad... mersi autorului
cernauteanu
cernauteanu
23 ноября 2010 10:37
Согласны? 0 0
Un fil extraordinar, mai multe așa filmări trebuiesc promovate pentru a distruge pe camuniștii cotropitori.

Aceie care au pus minus filmului sunt nepoții celor care ucideau națiunea i dezrădăcinau limba noastră, Să Vă ÎNGHITE IADUL, PORCILOR de camunisti
cds
cds
30 ноября 2010 15:48
Согласны? 0 0
degraba nu scapam noi de comunisti caci sunt integrati tare in tara si se sustin intre ei sunt radacinati bine doar cu vreo grupa race sa faca cite ceva contra legii si pentru binile tarii atunci poate se va mai misca ceva altfel nu cred

rusii ne trateaza rau in rusia dar si acum suntem ocupati de ei au baze militare in pmr. si degraba nu se va mai schimba ceva voi trageti atentie la denumirile de familii care sunt in guvern caci 85% sunt ruse si cele moldave sunt pe la tara adica ... ciriasa,buboc,gisca, si altii care niciodata nu se vor mai ridica in picioare siatunci intelegeti ca ar trebui masuri drasnice urgente

siapoi avem un sac de oameni care nustiu,nu inteleg si nici nu vor . atunci ramin citva care combat impotrive comunistelor
smaxim87
smaxim87
1 декабря 2010 20:54
Согласны? 0 0
de multe lucruri eu stiam de la bunei, dar filmu chear m-a lasat uimit si m-a pus mult pe ghinduri..

concluzie - iaca asa, mai votati comunistii...
cernauteanu
cernauteanu
15 декабря 2010 20:00
Согласны? 0 0
Spurcatii de camuneaci o sa raspunda in fata Domnului pentru crimele savarsite
sturmundrang
sturmundrang
27 января 2011 22:17
Согласны? 0 0
Jos labele de pe Republica Moldova curnutilor de tigani ce sinteti!!!
581392
581392
12 февраля 2011 22:18
Согласны? 0 0
URSS ct a existat a fost cea mai puternica tar din lume, cu totii stim c oamenii/poporul au nevoie de indrumare, dac nu sunt ndrumati de cineva incep s: fure, beie, leneveasca, drogheze, intrun cuvnt se trasform in paraziti.
Comunismu, DA! a desbrnat multe familii, a omort multe persoane, a ncercat s ne schimbe limba?(care limb? limba roman? care vine de la Romani? ahahahah, limba noastr e limba dacilor, de ce nu cereti limba dacilor napoi da plngeti dup ce-a romn? de ce nu intelegeti c CINEVA s-a simtit infricosat cu hotarile URSS si au inventat diferite iventii ca poporul s cread in ele si s distrug tot ce a fost produtiv?)... dar
Cti dintre noi nu aveau ce mnca pe vremea comunismului? Cti dintre noi nu aveau de lucru? Cti dintre noi aveau DATORII la banci? STATUL TI DDEA TOT, DOAR MUNCESTE.
Voi vreti s fiti ca romnii? ca tiganii ceia care se americanizeaza? care dau pe posturi numa seriale care atrage toate mintile inculte/ignorante, emisiuni unde doar vin I care vor faim Ex: happy hour/povestiri adevarate/povestiri de noapte/si inca cteva talkshowuri de proast calitate, dar voi v uitati, vou vi interesant cu cine s fute individul X si ce-o mncat ieri la obed individul Y, vou vii mai interesant asta de ct cum s da.ti un viitor copiilor, s nu treiasca ca si voi in CCAT!
19dooker94
19dooker94
13 апреля 2011 15:32
Согласны? 0 0
urss so imbogatit din munca noastra... comunismul chiar trebuie destrus..
Добавить комментарий
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив