Home » » Cine este cel mai puternic om din lume. Nu e Obama sau preşedintele Chinei
Cine este cel mai puternic om din lume. Nu e Obama sau preşedintele Chinei


Preşedintele american Barack Obama a căzut din vârful listei cu cei mai puternici oameni ai planetei, întocmită anual de revista Frobes, şi a fost înlocuit de omologul său rus.

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, a fost numit cel mai puternic om din lume în 2013 de publicaţia americană, în urcare cu două poziţii faţă de anul trecut. El este urmat pe locul doi de Obama şi de secretarul general al Partidului Comunist Chinez, Xi Jinping, care a urcat de pe locul nouă pe locul trei.

Politicienii domină primele zece poziţii din topul pe 2013, cu cancelarul german Angela Merkel pe locul cinci, cea mai înaltă poziţie în top ocupată de o femeie. Premierul Marii Britanii, David Cameron, totuşi, a ieşit din top 10, fiind clasat pe locul 11.

Bancherii centrali s-au descurcat şi ei bine, cu Ben Bernanke, preşedintele Federal Reserve (FED), şi Mario Draghi, preşedintele Băncii Centrale Europene, ocupând locurile şapte şi respectiv nouă.

Succesorul desemnat al lui Bernanke, vicepreşedintele FED, Janet Yellen este nou intrată în top, direct pe poziţia 72. Ea face parte dintr-o listă cu nouă femei care au intrat în top 72, marcând cea mai puternică prezenţă feminină până la această dată.

Fostul secretar de stat al SUA, Hillary Clinton, nu a intrat în top, deşi soţul său, fostul preşedinte american Bill Clinton, a ieşit pe locul 43.

Numai un singur afacerist a intrat în top 10, după ce anul trecut nici nu era prezent în top. Este vorba de CEO-ul retailerului Wal-Mart, Michael Duke, care ocupă locul 10.

Pentru a alcătui lista, Forbes a analizat puterea candidatului asupra unui număr semnificativ de persoane. Spre exemplu, peste un miliard de catolici se uită la Papa ca la lider spiritual, ceea ce l-a ridicat pe Papa Francisc pe locul patru, şi resursele financiare pe care le controlează aceştia, precum Produsul Intern Brut pentru şefii de stat.

Publicaţia a evaluat şi dacă persoanele în cauză sunt puternice în „mai multe domenii“ şi dacă îşi exercită puterea în mod activ. 40% din persoanele din clasament sunt miliardari, incluzându-l şi pe cel mai bogat om din Africa, miliardarul nigerian Aliko Dangote, care ocupă locul 64.

Bill Gates a alunecat două locuri faţă de 2012, fiind poziţionat pe a şasea poziţie, iar pe locul 8 este regele Arabiei Saudite, Abdullah bin Abdul Aziz.
Papa Francisc a ocupat cea mai înaltă poziţie în top pentru un nou clasat.

Directorii generali ai Volkswagen (Martin Winterkorn, locul 49), IBM (Virginia Rometty, locul 56) şi Oracle (Larry Ellison, locul 58) au fost şi ei printre cei 13 nou intraţi în top, la fel şi preşedintele Samsung, lee Kun-Hee, care a ocupat poziţia 41.

Directorii generali din IT au mers şi ei bine, cu şeful Amazon, Jezz Bezos, urcând de pe locul 27 pe 15 ca urmare a achiziţiei The Washington Post. Şeful Apple, Tim Cook, a urcat şi el în clasament, de pe locul 35 pe locul 19.

SURSA: CNBC

Скачать торрент "Cine este cel mai puternic om din lume. Nu e Obama sau preşedintele Chinei" бесплатно

Cine este cel mai puternic om din lume. Nu e Obama sau preşedintele Chinei

Комментарии (1)

Florin9999
Florin9999
28 января 2014 21:21
Согласны? 0 1
Самый пиздатый из всех puternici это Тимовти!!!
Добавить комментарий
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив